Odżywianie
Ashwagandha. Działanie, skład, stosowanie i skutki uboczne
Ta niezwykła roślina o tajemniczo brzmiącej nazwie jest niezwykle cennym…
Guma do żucia – zagrożenia związane z nadmiernym spożyciem
Jest szczególnie ceniona przez osoby będące w nieustannym kontakcie z…
Tłuszcze jaj. Czy powinniśmy obawiać się cholesterolu?
Jaja wracają do łask, a cholesterol w nich zawarty wcale…
Mleczna czekolada – składniki, właściwości i wpływ na dietę
Uwielbiana przez wielu, z bakaliami, nadzieniem lub klasycznie pełnomleczna…czekolada. Smaczna…
Wpływ diety na koncentrację i zdolność uczenia się
Zobacz jak dokarmić swój mózg, by szybko i efektywnie wchłaniał…
Przepisy z jagodami acai w roli głównej
Acai na rynku spożywczym robią furorę. Jagody te skrywają w…
10 faktów i mitów żywieniowych które mogą Cię zaskoczyć
Dużo informacji żywieniowych przekazywanych jest z pokolenia na pokolenie. Wiele…
Popularne zamienniki cukru i tłuszczu, czyli co kryją w sobie produkty typu light
Żywność typu „light” w ostatnim czasie stała się bardzo popularna,…
Białko jaja kurzego – skład i właściwości
Jajo jako surowiec spożywczy jest fenomenalnym źródłem wielu cennych składników,…
Wino z czarnego bzu. Właściwości, zastosowanie i niezawodny przepis
Czarny bez od wielu lat był wykorzystywany jako naturalny środek…