Odżywianie
Biała czekolada – skład, składniki odżywcze i wpływ na naszą dietę
Bywają różne jej odmiany – gorzka, mleczna, z orzechami, bakaliami.…
Kasze, które można znaleźć na półkach sklepowych. Podział i właściwości
Kasza to jadalne nasiona różnych zbóż. Zdrowa alternatywa ziemniaków i…
Orzechy pekan – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Nieco przypominające nasze rodzime orzechy włoskie, orzechy pekan stanowią źródło…
Płatki jaglane – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie
Nie od dziś wiadomo, że produkty zbożowe są zdrowe i…
Smażona, pieczona, grillowana, gotowana – dobrze przyrządzona wieprzowina może być zdrowa!
Spożycie wieprzowiny w ciągu ostatnich dwudziestu lat znacząco spadło, głównie…
Innowacyjność opakowań do żywności – przykłady opakowań aktywnych i inteligentnych
Czy opakowanie może być inteligentne i dzielić się swymi spostrzeżeniami…
Zdrowe zamienniki tradycyjnych potraw wielkanocnych
Święta kojarzą Ci się z nadprogramowymi kilogramami i głodówką zaraz…
Wieprzowina – faktyczna wartość odżywcza i wpływ na zdrowie czerwonego mięsa
W Polsce spożywanie drobi jest najwyższe w stosunku do innych…
Właściwości i zastosowanie siemienia lnianego. Dobre nie tylko na zaparcia
Nasiona lnu znane jako siemię lniane posiadają bardzo liczne właściwości…
Węglowodany. Podział, istotność w diecie i wpływ wartości IG
Węglowodany – cukry, cukrowce, sacharydy – to związki, które są…