Cytrynian sodu – właściwości, działanie, zastosowanie. Szkodliwość cytrynianu sodu Sama nazwa „cytrynian sodu” niewiele mówi komuś, kto nie był...Paulina Żukowskaponad miesiąc temu Więcej
Guma arabska – zastosowanie i szkodliwość. Czy guma arabska jest zdrowa? W obecnych czasach większość produktów spożywczych zawiera w sobie substancje...Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Zastosowanie i szkodliwość kwasu fosforowego Kwas fosforowy, głównie kojarzony jest z napojami typu cola. Wykorzystywany…Alicja Bławatponad miesiąc temu Więcej
Kwas mlekowy – właściwości. Bakterie kwasu mlekowego Kwas mlekowy jest wytwarzany przez nasz organizm w wyniku oddychania…Agnieszka Bernatowicz, dietetykponad miesiąc temu Więcej
Kwas octowy – właściwości, zastosowanie, cena Octu używa się w większości polskich domów. Wykorzystywany jest on…Magdalena Olejnikponad miesiąc temu Więcej
Glicerol – właściwości i zastosowanie. Czy glicerol jest szkodliwy? Glicerol (gliceryna), znany również pod nazwą E422, stanowi składnik o…dietetyk kliniczny Tomasz Chudzińskiponad miesiąc temu Więcej
Azotyn sodu w żywności – szkodliwość W większości składów produktów mięsnych konserwowanych czy wędzonych możemy znaleźć…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Dodatki do żywności – naturalne i chemiczne. Szkodliwość dodatków do żywności Większość produktów spożywczych w swoim składzie zawiera od kilku do…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Guma ksantanowa – zastosowanie i szkodliwość Guma ksantanowa to bardzo popularny składnik do żywności. Na rynku…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Fosforany – w żywności, w moczu. Szkodliwość fosforanów Naturalna żywność to niejednokrotnie marzenie. Producenci bowiem, aby zwiększyć jej cechy…Marzena Kasprzakponad miesiąc temu Więcej