Azotyn sodu w żywności – szkodliwość W większości składów produktów mięsnych konserwowanych czy wędzonych możemy znaleźć…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Wędliny – produkcja, skład, przepisy Przetwory mięsne od zawsze cieszą się dużą popularnością. W sklepach…Ewa Świndrykponad miesiąc temu Więcej
Sorbinian potasu – źródła, szkodliwość Brak czasu na codzienne przygotowywanie żywności oraz postęp technologiczny sprawił,…Dominika Guzikponad miesiąc temu Więcej
Formaldehyd – zastosowanie, źródła w żywności oraz szkodliwość Formaldehyd jest związkiem, który wykazuje liczne negatywne skutki dla organizmu,…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
5 informacji, które warto przeczytać na etykiecie produktu Jak z pewnością już wiecie, zdrowy styl życia zaczyna się…BonaVitaponad miesiąc temu Więcej
Produkty „zero kalorii” – czy to się opłaca? Nie mówimy tu o produktach o obniżonej ilości kalorii i…BonaVitaponad miesiąc temu Więcej
Idealna żywność na dalekie podróże Żywność liofilizowana zyskuje coraz większe uznanie wśród podróżników i sportowców.…BonaVitaponad miesiąc temu Więcej
Spray z krewetek przedłuża świeżość bananów Brzmi absurdalnie? Być może, jednak chińscy naukowcy uważają inaczej. Wyprodukowany…BonaVitaponad miesiąc temu Więcej
Jak pozbyć się szkodliwych pestycydów z warzyw i owoców? Sama woda nie wystarczy! Pestycydy potrafią być na nią odporne.…Justyna Piekaraponad miesiąc temu Więcej
Substancje antyodżywcze – czym są i czy należy się ich obawiać? Substancje antyodżywcze, jak sama nazwa wskazuje, mogą szkodliwie wpływać na…Justyna Piekaraponad miesiąc temu Więcej