Właściwości malin. Jak zachować maliny na zimę? Kupując warzywa i owoce zawsze warto kierować się ich sezonowością.…Agnieszka Bernatowicz, dietetykponad miesiąc temu Więcej
Pektyna – właściwości, cena, gdzie kupić, szkodliwość. Pektyna do dżemów Pektyna – czym jest? Gdzie ją kupić? Zastosowanie pektyny. Czy…Katarzyna Urbańskaponad miesiąc temu Więcej
Janginizacja – co to jest? Janginizacja owoców. Przepisy Nic tak nie cieszy w zimne popołudnia, gdy za oknem…Dominika Guzikponad miesiąc temu Więcej
Borówka brusznica – właściwości, przepisy W dobie tanich produktów typu fast food i gotowych dań,…Karolina Ruszkiewiczponad miesiąc temu Więcej
Konserwowanie żywności – mrożenie, suszenie, pasteryzacja, tyndalizacja, maceracja Konserwowanie żywności ma na celu zachowanie i utrzymanie świeżości produktu,…Justyna Parońponad miesiąc temu Więcej
Na czym polega pasteryzacja? Jak pasteryzować słoiki? Większość z nas wie lub choć widział jak przygotować przetwory…Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Przetwory z pigwy – sok, nalewka, dżem. Pigwa do herbaty Pigwa jest typowym jesiennym owocem, który w dalszym ciągu jest...Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Głóg – właściwości. Nalewka, herbata, przetwory z głogu Głóg i jego działanie lecznicze. Czy warto go stosować? Przepisy…Katarzyna Urbańskaponad miesiąc temu Więcej
Jarzębina – sok, nalewka, wino. Przetwory z jarzębiny: dżem, konfitura Jarzębina jest drzewem doskonale znanym każdemu. Można ją spotkać w...Paulina Chrzanponad miesiąc temu Więcej
Śliwka – właściwości. Przetwory ze śliwek: kompot, nalewka, sok Ze względu na bogactwo składników odżywczych śliwek nie powinno ich…Paulina Michalakponad miesiąc temu Więcej