Kwasy omega-3, -6, -9, – na co pomagają i jak je dawkować? Kwasy tłuszczowe z chemicznego punktu wiedzenia to kwasy monokarboksylowe, gdzie... Agnieszka Bernatowicz, dietetyk ponad miesiąc temu Więcej
NNKT – co to jest, źródła, skutki niedoboru Większość spożywanych przez nas tłuszczów różni się między sobą wartością… Magdalena Olejnik ponad miesiąc temu Więcej
Kwasy omega-3 – właściwości, źródła. Stosunek omega-3 do omega-6 Tłuszcze stanowią ok. 10–15% masy ciała u mężczyzn i ok.… Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu Więcej
Smażona, grillowana, gotowana – jaka ryba ma najwięcej kwasów omega? Ryby są jednym z najlepszych źródeł cennych kwasów omega 3… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Nasiona Chia – najlepszy dodatek do koktajli Już niedługo stragany zaczną wypełniać się warzywami i owocami. Nasze… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Produkty spożywcze przeciwzapalne i prozapalne Jakość żywności oraz rodzaj jadłospisu może wspomóc walkę ze stanem… Paulina Michalak ponad miesiąc temu Więcej
Tran – skład, właściwości, zastosowanie u kobiet w ciąży i dzieci W czasach naszych babć najlepszym sposobem na wzmocnienie odporności u… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Poznaj najlepsze źródła zdrowego tłuszczu Tłuszcz jest niezwykle ważnym składnikiem odżywczym dla prawidłowego funkcjonowania naszego… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Łuszczyca. Bez zmiany w diecie się nie obędzie! Jeśli dokucza Ci łuszczyca nie zwlekaj, możesz mieć ogromny wpływ… Dominika Jurkowska ponad miesiąc temu Więcej
Pokochaj swoje serce, czyli żywienie a kondycja układu krwionośnego Jego „bicie” jest jedną z najbardziej jawnych oznak życia. Pozwól… Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu Więcej