Czekolada na oleju kokosowym

Nie masz jeszcze pomysłu na słodki upominek dla ukochanej osoby ? Czekolada na oleju koksowym będzie idealnym wyborem nawet dla osób, które są na diecie redukcyjnej, bezglutenowej, bezlaktozowej lub wegańskiej . Prosty i szybki w przygotowaniu deser doskonale sprawdzi się na walentynkowy wieczór.
Olej kokosowy 100 g
Kakao 16 % 4 łyżki
Ksylitol – 2 łyżki
Truskawki liofilizowane – 2 łyżeczki
Suszona żurawina – 1 łyżka
Sposób przygotowania
Olej rozpuścić w garnku, dodać kakao oraz ksylitol. Całość dokładnie wymieszać, a następnie przelać do wyłożonej folią aluminiową blaszki/naczynia (u mnie klasycznej wielkości naczynie żaroodporne). Całość posypać liofilizowanymi truskawkami oraz posiekaną suszoną żurawiną (mogą być to inne dodatki). Czekoladę ostawić do lodówki, do czasu zastygnięcia.
Opinie
wyłącz pisanie odpowiedziTwoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.