Czekolada na oleju kokosowym

To jest łatwe porcji: 2 tabliczki
🕣 < 1 min czytania

Nie masz jeszcze pomysłu na słodki upominek dla ukochanej osoby ? Czekolada na oleju koksowym będzie idealnym wyborem nawet dla osób, które są na diecie redukcyjnej, bezglutenowej, bezlaktozowej lub wegańskiej . Prosty i szybki w przygotowaniu deser doskonale sprawdzi się na walentynkowy wieczór.

P1040772

Składniki
🕣 < 1 min czytania

Olej kokosowy 100 g

Kakao 16 % 4 łyżki

Ksylitol – 2 łyżki

Truskawki liofilizowane – 2 łyżeczki

Suszona żurawina – 1 łyżka

0/5 (0 Reviews)

Sposób przygotowania

Olej rozpuścić w garnku, dodać kakao oraz ksylitol. Całość dokładnie wymieszać, a następnie przelać do wyłożonej folią aluminiową blaszki/naczynia (u mnie klasycznej wielkości naczynie żaroodporne). Całość posypać liofilizowanymi truskawkami oraz posiekaną suszoną żurawiną (mogą być to inne dodatki). Czekoladę ostawić do lodówki, do czasu zastygnięcia.

P1040779

P1040770

0/5 (0 Reviews)
Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1/5 - (1 głosów)
Autor artykułu:
mgr Magdalena Borowiec
mgr Magdalena Borowiec , Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Ukończyła studia magisterskie na wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu, ze specjalnością ”Dietetyka w specyficznych potrzebach żywieniowych".
Wyślij na e-mail
Dodaj do ulubionych

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *