10 faktów i mitów żywieniowych które mogą Cię zaskoczyć

2. Powszechnie uważane jest, że grzyby nie posiadają żadnych wartości odżywczych, witamin czy składników mineralnych. To głównie walory smakowe pędzą ludzi do lasu na jesienne grzybobranie. Duszonka z dodatkiem borowików, kurki smażone na patelni w pełni wynagradzają smakiem raczej puste kalorie. Jak się jednak okazuje, grzyby są pełne witamin i składników mineralnych. Odznaczają się również wieloma właściwościami prozdrowotnymi. Trzeba jednak nauczyć się szukać odpowiednich!

Oceń mnie
10 faktów i mitów żywieniowych które mogą Cię zaskoczyć - 3.4/5. Oddano 9 głosy.
ponad miesiąc temu

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone