Suszona wołowina – przepis. Gdzie kupić suszoną wołowinę?
Suszona wołowina, czyli wysokobiałkowa przekąska z długim terminem ważności do spożycia, wymyślona została przez północnoamerykańskich Indian. Stanowi doskonałą propozycję na długie wycieczki oraz przekąskę między posiłkami.
Czerwone mięso wcale nie takie złe, jak go malują dietetycy
Szwedzcy naukowcy postanowili zbadać wpływ czerwonego mięsa na zdrowie. Przetworzone, czerwone mięso uważa się za przyczynę wielu chorób układu krążenia. Co jednak z nieprzetworzonym, czerwonym mięsem? Czy jego spożywanie ma takie same skutki?
7 produktów groźnych dla Twojej wątroby
Chcesz cieszyć się zdrową i dobrze funkcjonującą wątrobą uważaj na te produkty!
Kuchnia ukraińska – charakterystyka, tradycje, przepisy
Kolejna odsłona cyklu Kuchnie Świata. Dziś zachęcamy do podróży na Ukrainę, gdzie będziecie mogli spróbować pyszne watruszki czy oczywiście tradycyjny czerwony barszcz ukraiński.
Najlepszy dobór mięsa, walory odżywcze i sposoby przygotowania
Mięso nie musi być złe i niezdrowe. Wystarczy odpowiednio je dobrać i przygotować, a następnie cieszyć się jego smakiem oraz wartościami odżywczymi, które są niezwykle ważne dla naszego organizmu.
6 najdroższych produktów spożywczych na świecie
Najwięksi smakosze na świecie potrafią wydać fortunę, aby zasmakować niektórych produktów. Przedstawiamy Wam zestawienie najdroższych produktów spożywczych na świecie, a wśród nich kawa z odchodów łaskuna czy przyprawa pozyskiwana z pręcików krokusa.
Steki – przyprawy, rodzaje używanych mięs i sposób ich przygotowania
Dowiedz się, jak przygotować pyszny stek, w jaki sposób i jak długo go smażyć. Zachwyć swoich gości!
Żelazo – zapotrzebowanie i wchłanianie niezbędnego składnika mineralnego
Żelazo jako niezbędny transporter tlenu o utrudnionym wchłanianiu.
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !