wołowina

Suszona wołowina – przepis. Gdzie kupić suszoną wołowinę?

Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu

Suszona wołowina, czyli wysokobiałkowa przekąska z długim terminem ważności do spożycia, wymyślona została przez północnoamerykańskich Indian. Stanowi doskonałą propozycję na długie wycieczki oraz przekąskę między posiłkami.

Czerwone mięso wcale nie takie złe, jak go malują dietetycy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Szwedzcy naukowcy postanowili zbadać wpływ czerwonego mięsa na zdrowie. Przetworzone, czerwone mięso uważa się za przyczynę wielu chorób układu krążenia. Co jednak z nieprzetworzonym, czerwonym mięsem? Czy jego spożywanie ma takie same skutki?

7 produktów groźnych dla Twojej wątroby

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Chcesz cieszyć się zdrową i dobrze funkcjonującą wątrobą uważaj na te produkty!

Kuchnia ukraińska – charakterystyka, tradycje, przepisy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kolejna odsłona cyklu Kuchnie Świata. Dziś zachęcamy do podróży na Ukrainę, gdzie będziecie mogli spróbować pyszne watruszki czy oczywiście tradycyjny czerwony barszcz ukraiński.

Najlepszy dobór mięsa, walory odżywcze i sposoby przygotowania

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Mięso nie musi być złe i niezdrowe. Wystarczy odpowiednio je dobrać i przygotować, a następnie cieszyć się jego smakiem oraz wartościami odżywczymi, które są niezwykle ważne dla naszego organizmu.

6 najdroższych produktów spożywczych na świecie

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Najwięksi smakosze na świecie potrafią wydać fortunę, aby zasmakować niektórych produktów. Przedstawiamy Wam zestawienie najdroższych produktów spożywczych na świecie, a wśród nich kawa z odchodów łaskuna czy przyprawa pozyskiwana z pręcików krokusa.

Steki – przyprawy, rodzaje używanych mięs i sposób ich przygotowania

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Dowiedz się, jak przygotować pyszny stek, w jaki sposób i jak długo go smażyć. Zachwyć swoich gości!

Żelazo – zapotrzebowanie i wchłanianie niezbędnego składnika mineralnego

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Żelazo jako niezbędny transporter tlenu o utrudnionym wchłanianiu.