Mrożone owoce, warzywa, mięso – jak mrozić? Jak szybko rozmrozić mięso? Mrożenie produktów spożywczych jest świetnym sposobem przedłużania ich trwałości i…Karolina Ruszkiewiczponad miesiąc temu Więcej
Zepsute mięso – jak rozpoznać, zagrożenia. Czy zamrożone mięso może się zepsuć? Zapewne niektórym z was, zdarzyło się kiedyś włożyć na sam…Dominika Suślikponad miesiąc temu Więcej
Konserwowanie żywności – mrożenie, suszenie, pasteryzacja, tyndalizacja, maceracja Konserwowanie żywności ma na celu zachowanie i utrzymanie świeżości produktu,…Justyna Parońponad miesiąc temu Więcej
Mrożenie – co można a czego nie można mrozić Jakich produktów nie powinno się mrozić?Sonia Wallaponad miesiąc temu Więcej
Wypieki z ciasta głęboko mrożonego – produkcja i regulacje prawne Zdarza Ci się skusić na ciepłe pieczywo z supermarketu? Uważaj…Magdalena Mirtaponad miesiąc temu Więcej
Niekonwencjonalne metody obróbki, przygotowania i przechowywania produktów Czy wiesz jak dalece posunęła się technologia w zakresie obróbki,…Weronika Jarmużekponad miesiąc temu Więcej
Niezawodne sposoby na przechowywanie żywności w lodówce i zamrażarce! Jak przechowywać zakupioną żywność, aby dłużej zachowała świeżość i ładny…Aleksandra Musiałponad miesiąc temu Więcej
Mrożenie warzyw, a utrata witamin – czy to aby na pewno zdrowe? Mrożone warzywa wraz z owocami jako dodatek do diety poprawią…Damian Adamiakponad miesiąc temu Więcej
Czy mrożone owoce tracą witaminy? Jak je rozmrażać? Mrożonki są idealnym dodatkiem do naszego jadłospisu, gdy sezon zbiorów…Damian Adamiakponad miesiąc temu Więcej