Przepis na Ciasto Marchewkowe Fit
 
            Chcielibyście zaskoczyć swoich gości pysznym deserem a do tego zdrowym, bez dodatku cukru i całkowicie wegańskim? Zaserwujcie im fit ciasto marchewkowe. Gwarantuję, że nawet najwięksi przeciwnicy zdrowego jedzenia będą prosić o dokładkę.
Ciasto marchewkowe: Marchew 4 sztuki Orzechy włoskie 1 szklanka Daktyle 1 szklanka Wiórki kokosowe 1/2 szklanki Cynamon 3/4 łyżeczki Sól szczypta Krem z orzechów nerkowca Orzechy nerkowca 1 szklanka Syrop klonowy 3 łyżki sok z 1/2 cytryny Olej kokosowy 3 łyżki Mleczko kokosowe 3 łyżki

Jak zrobić ciasto marchewkowe fit?
- Namocz daktyle w ciepłej wodzie przez ok. 15 minut. Odsącz.
- Blachę o wymiarach 20×20 wyłóż papierem do pieczenia.
- Marchew obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach
- Orzechy włoskie rozdrobnij razem z daktylami w malakserze
- W misce połącz ze sobą startą marchew, zmielone orzechy i daktyle. Dodaj wiórki kokosowe, cynamon i sól.
- Zawartość miski przełóż na blachę, rozprowadź równomiernie na całej jej powierzchni i dociśnij dłońmi. Włóż do zamrażalnika na czas przygotowania kremu
- Orzechy nerkowca mocz przez przynajmniej 8 godzin. Odsącz je i umieść wraz z pozostałymi składnikami na krem w blenderze. Zblenduj na jednolitą masę. W przypadku, gdy składniki będą zbyt suche, dolej wody.
- Wyjmij blachę z lodówki, połóż na wierzch krem, posyp cynamonem i udekoruj połówkami orzechów włoskich. Schłodź w lodówce przez ok. godzinę.
 Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.
Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.
Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach
