Odżywianie
10 zalet spożywania miodu manuka
Miody należą do grupy produktów naturalnych, które są źródłem wielu…
Maltodekstryna – wpływ na zdrowie oraz zastosowanie
Jeśli interesujesz się składem recepturowym kupowanych produktów spożywczych, a czytanie…
Warzywa i owoce suszone – produkcja, zalety i wady
Jedną z metod utrwalenia jarzyn i słodkich plonów jest suszenie.…
Gotu Kola – właściwości, zastosowanie i dawkowanie
Stosowana w Ayujrvedzie jako środek poprawiający funkcjonowanie mózgu, krążenie krwi,…
Otręby pszenne, żytnie, owsiane, orkiszowe i gryczane – które wybrać?
Zbawienny wpływ na perystaltykę naszych jelit ma błonnik pokarmowy. Niestety…
Akulturacja i enkulturacja sposobu żywienia imigrantów
Coraz więcej osób podróżuje po świecie lub trwale zmienia miejsce…
Warzywa konserwowe – produkcja, zalety i wady
Słoneczne granulki kukurydzy, drobne zielone ziarenka groszku, konserwowane ogórki, kolorowe…
Kalettes – pochodzenie, właściwości i zastosowanie nowego warzywa
Wydawać by się mogło, że natura obdarowała nas całkiem pokaźną…
Probiotyki – czym są i w jakim celu się je stosuje?
Probiotyki cieszą się ostatnio coraz większą popularnością i z dnia…