Czy wiesz, że...
Owsianka – pyszny sposób na zwiększenie odporności
Jak się okazuje owsianka może być doskonałym sposobem na śniadanie,…
Sposób na zapamiętanie imienia nowopoznanej osoby
Wiele osób nie jest w stanie zapamiętać imienia nowopoznanej osoby.…
Polifenole skuteczne w prewencji chorób układu krążenia
Naukowcy z projektu BACCHUS udowodnili, że polifenole są skutecznym środkiem…
Wzór na obliczenie indywidualnej glikemii daje nowe spojrzenie na otyłość
Naukowcy z Instytutu Nauki Weizmanna przeprowadzili badania, które wykazały bardzo…
Czerwone mięso wcale nie takie złe, jak go malują dietetycy
Szwedzcy naukowcy postanowili zbadać wpływ czerwonego mięsa na zdrowie. Przetworzone,…
Wpływ napojów na zdrowie – nowy wskaźnik HBI określi korzyści ze spożywanych napojów
Naukowcy z Virginia Tech opracowali nowy wskaźnik, który pozwoli określić…
Wysoki IG żywności głównym winowajcą występowania trądziku!
Według badań dr Steventon dieta wpływa na kondycję naszej cery.…
Cała prawda o zasadzie 5 sekund. Czy bezpiecznie jeść z podłogi?
Czy 5 sekund wystarczy, aby bakterie z podłogi przeniosły się…
Nowe odkrycia dotyczące prewencji chorób serca
Dieta bogata w zdrowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe może ochronić przed…
Molekularna gastronomia rozpoczyna rewolucję w kuchni!
Gotowanie może stać się przedmiotem nauki. Molekularna gastronomia dzięki swoim…