Jesteś na:

siemię lniane

Len mielony a odchudzanie – wpływ na jelita i efekty stosowania

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

To, że len jest bogatym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie z rodziny omega 3, wie każdy z nas. Małe ziarenka lnu są również źródłem składników mineralnych oraz cennego błonnika pokarmowego, kwasów tłuszczowych, a także białka roślinnego. Jak zatem drobne nasiona lnu mogą wpływać na pracę jelit oraz wspomagać odchudzanie?

Siemię lniane kontra olej lniany – co wybrać?

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Zarówno nasiona lnu, jak i olej lniany tłoczony na zimno z drobnych ziarenek są skarbnicą wartościowych Cennych dla organizmu tłuszczów.

Domowe sposoby na refluks – nie tylko zioła!

Dominika Maj ponad miesiąc temu

Refluks jest schorzeniem, które utrudnia życie wielu ludziom. Czy jedynym skutecznym sposobem walki z nim jest farmakoterapia przepisana przez lekarza? Co z medycyną naturalną? Czy istnieją metody, które możemy zastosować na własną rękę, aby pokonać tę dolegliwość?

Siemię lniane – idealne do pielęgnacji stóp

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Częstym problemem wielu osób są pękające pięty. Czas coś z tym zrobić. Dni coraz cieplejsze, a nasze stopy nadal w zimowym śnie!

Najlepsza dieta na hemoroidy – zioła i błonnik to podstawa

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Cierpisz na hemoroidy? Odpowiednia dieta może Ci w tym pomóc.

Właściwości i zastosowanie siemienia lnianego. Dobre nie tylko na zaparcia

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Nasiona lnu znane jako siemię lniane posiadają bardzo liczne właściwości odżywcze, a także lecznicze. Ich zbawienne działanie na układ pokarmowy wykorzystywane jest od wielu lat. Ten naturalny środek wspomagający zdrowie jest alternatywą w leczeniu wielu dolegliwości. Sposób ich przygotowania jest niezwykle prosty.

Olej lniany budwigowy, czyli dieta w profilaktyce i leczeniu nowotworów

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Ostatnio bardzo popularny jest olej budwigowy. Ceniony za swoje niezwykłe właściwości, robi furorę na rynku żywieniowym. Jak i na co działa?