Uzależnienie od jedzenia – charakterystyka, objawy, przyczyny Pomiędzy jednym napadem głodu a drugim, wiele osób zastanawia się,… Agnieszka Galas-Konsor ponad miesiąc temu Więcej
Jak kupić tylko to co potrzeba – sklepowe manipulacje Możemy nawet nie zdawać sobie sprawy z ilości technik i… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Alergia na pokarm, rośliny, nikiel, owady oraz leki. Poznajmy najczęstsze alergeny Ostatnie doniesienia medyczne dowodzą, że coraz więcej osób zmaga się… Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu Więcej
Wady i zalety korzystania z kuchenki mikrofalowej Kuchenka mikrofalowa jest obecnie podstawowym elementem wyposażenia każdej kuchni. Jej… Paulina Michalak ponad miesiąc temu Więcej
Interakcje żywności z lekami. Czym popijać farmaceutyki? W krajach rozwiniętych wzrasta ilość spożywanych leków. Zadziwiający jest fakt,… Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu Więcej
Podstawowe parametry brane pod uwagę przy wyborze produktów żywnościowych Dowiedz się, na co zwracać uwagę przy wyborze produktów spożywczych.… Marta Tylutka ponad miesiąc temu Więcej
Żywność wysoko przetworzona. Definicja i przykłady „gorszej” żywności Żywność przetworzona, dowiedz się co to jest i jaki ma… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej
Kilka przydatnych wskazówek, by zaprzestać marnowania jedzenia Znowu zostały resztki po obiedzie, znowu dziecko nie zjadło kanapki… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Modne jedzenie, czyli najnowsze trendy kulinarne na 2015 rok! Jak się okazuje, produkty spożywcze również podlegają wpływom mody. Jakie… Justyna Piekara ponad miesiąc temu Więcej
Etykieta produktu – czy wiemy, co powinna zawierać? Znaczna większość z nas, biorąc produkt ze sklepowej półki jedyne… Marta Florczak ponad miesiąc temu Więcej