Sól himalajska – czy sól może być zdrowa? Sól często nazywana jest białą śmiercią. Jej nadmiar może powodować…BonaVitaponad miesiąc temu Więcej
Sól niebezpieczna przyprawa, którą coraz trudniej uniknąć Sól kuchenna nadaje smak naszym potrawom. Zawarty w niej sód…BonaVitaponad miesiąc temu Więcej
Zbawienny wpływ morskiego klimatu na wyciągnięcie ręki Niestety nie każdy z nas mieszka nad morzem i może…BonaVitaponad miesiąc temu Więcej
Jod – działanie, zapotrzebowanie i zawartość w różnych rodzajach soli Zawartość jodu w różnych rodzajach soli oraz w zależności od…Martyna Jarosponad miesiąc temu Więcej
Przyprawy, które odmienią smak Twoich potraw i zastąpią sól Aromatyczne zioła i przyprawy odgrywają niezwykle ważną rolę w naszej…Iwona Jędrzejczykponad miesiąc temu Więcej
Sól himalajska – właściwości i zastosowanie zdrowszego odpowiednika soli kuchennej Czy sól zawsze jest nie zdrowa? Dziś przedstawiamy właściwości soli…Anna Mielczarekponad miesiąc temu Więcej
Czym zastąpić sól, aby potrawy nadal były smaczne? Badania wskazują na to, że Polacy spożywają zbyt dużo soli,…Marta Konowałponad miesiąc temu Więcej
Groty solne. Właściwości, przeciwwskazania i prawidłowe korzystanie Czy sól na prawdę poprawia stan zdrowia i wspomaga leczenie…Marta Florczakponad miesiąc temu Więcej
Fast foody niszczą zdrowie i skazują na powolne tycie Fast food to szybki, smaczny i tani sposób na posiłek.…Emilia Muchowskaponad miesiąc temu Więcej
Sól Sól, czyli chlorek sodu, pozyskuje się z podziemnych złóż minerału...BonaVitaponad miesiąc temu Więcej