Kamica żółciowa – przyczyny, objawy, czynniki ryzyka oraz dietoterapia Rozwój techniki oraz szeroka dostępność nieinwazyjnej ultrasonografii znacznie ułatwiły wykrywanie,… Klaudia Niemira ponad miesiąc temu Więcej
Lipodystrofia – objawy, przyczyny, leczenie oraz dieta Lipodystrofie to grupa rzadkich schorzeń polegających na zaniku tkanki tłuszczowej… Karolina Kowalska ponad miesiąc temu Więcej
Polifenole – naturalne przeciwutleniacze, które wymiatają wolne rodniki Polifenole to niezwykle ważne przeciwutleniacze, które zwalczają wolne rodniki, chroniąc… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Tryptofan – rola w depresji, źródła i możliwe skutki uboczne Depresja może być także spowodowana zła dietą ubogą w tryptofan.… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Żywienie w chorobie Parkinsona – dieta z dystrybucją i redystrybucją białka Choroba Parkinsona to schorzenie centralnego układu nerwowego, której leczenie polega… Marta Konował ponad miesiąc temu Więcej
Nadkwasota żołądka. Objawy, przyczyny, leczenie i odpowiednia dieta Długotrwała i powracająca nadkwasota to dolegliwość, która bardzo często towarzyszy… Paulina Michalak ponad miesiąc temu Więcej
Leczenie żywieniowe osób chorych na fenyloketonurię Fenyloketonuria to choroba bardzo rzadka, jednak wymagająca ścisłej diety już… Klaudia Niemira ponad miesiąc temu Więcej
Homocysteina. Rola, szkodliwość, badanie, normy, dieta, modulatory i czynniki ryzyka Nazywana cholesterolem XXI w. Potrafi zabić już w wieku dziecięcym... Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu Więcej
Hiperlipidemia mieszana. Objawy, leczenie i odpowiednia dieta Hiperlipidemia mieszana to obok hipercholesterolemii oraz hipertrójglicerydemii problem cywilizacyjny. Coraz… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Gotowe diety redukcyjne, czy warto je stosować? Sukces gotowych diet redukcyjnych jest często tymczasowy. Przychodzi na nie… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej