Cykoria – wartości odżywcze, właściwości i zastosowanie
Anna Mielczarek
ponad miesiąc temu
Cykoria już od czasów starożytnych stosowana jest jako roślina lecznicza. Kojarzona jest z lekko gorzkim smakiem i właściwościami zdrowotnymi. Wpływa na obniżenie poziomu cukru we krwi oraz poprawę stanu mikroflory jelitowej.
Inulina – działanie, źródła i zastosowanie
Iwona Jędrzejczyk
ponad miesiąc temu
Słodka substancja, która zadba o wasze zdrowie i sylwetkę. Dowiedzcie się więcej o inulinie!
Popularne zamienniki cukru i tłuszczu, czyli co kryją w sobie produkty typu light
Agnieszka Czapla
ponad miesiąc temu
Żywność typu „light” w ostatnim czasie stała się bardzo popularna, ale czy wiemy co sprawia, że takie produkty wyróżniają się niższą kalorycznością w porównaniu do tradycyjnych?
Kup dietę już teraz !
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !