Cukry redukujące – właściwości i źródła Czym się charakteryzują cukry redukujące? Ich przykłady oraz źródła. Katarzyna Urbańska ponad miesiąc temu Więcej
Fruktoza – co to jest, metabolizm fruktozy, fruktozemia. Dieta przy nietolerancji fruktozy Rosnące wciąż zainteresowanie tematyką żywienia zdaje się być przyczyną kreowania… dietetyk kliniczny Tomasz Chudziński ponad miesiąc temu Więcej
Miód nostrzykowy – składniki, właściwości oraz zastosowanie Miód nostrzykowy – mniej popularny niż inne miody, lecz również… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Uwaga na nadmiar fruktozy w diecie! Z przeprowadzonych badan wynika, że fruktoza może znacznie zwiększyć ryzyko… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Biała śmierć – wyeliminuj zagrożenie Wszystko o substancji, która wciąga, nęci, uzależnia od siebie i… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Kwas alfa-liponowy w leczeniu powikłań cukrzycy Kwas α-liponowy to związek, który naturalnie wytwarzany jest przez wątrobę.… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
5 grup „zdrowych” produktów, które rujnują Twoją dietę cz.1 Nie wystarczy po prostu zdrowo jeść, aby zachować dobre samopoczucie,… Zofia Mikoś ponad miesiąc temu Więcej
Węglowodany. Podział, istotność w diecie i wpływ wartości IG Węglowodany – cukry, cukrowce, sacharydy – to związki, które są… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Fruktoza. Właściwości, indeks glikemiczny, kalorie i występowanie Spożywać czy unikać? W końcu to cukier prosty, który łatwo… Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu Więcej
Cała prawda o fruktozie i jej wpływie na cholesterol Źródłem fruktozy są nie tylko owoce. Dowiedz się o niej… Magdalena Wilk ponad miesiąc temu Więcej