Probiotyki – czym są i w jakim celu się je stosuje? Probiotyki cieszą się ostatnio coraz większą popularnością i z dnia… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Ksylitol – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie cukru brzozowego Szukając wartościowszego od sacharozy słodzika do deserów oraz ciepłych napojów,… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Jelita – budowa, funkcje, najczęstsze problemy, leczenie Dowiedz się jak zadbać o swoje jelita. Zofia Mikoś ponad miesiąc temu Więcej
Cykoria – wartości odżywcze, właściwości i zastosowanie Cykoria już od czasów starożytnych stosowana jest jako roślina lecznicza.… Anna Mielczarek ponad miesiąc temu Więcej
Biologicznie aktywne składniki żywności korzystne dla organizmu Nie jest nowością, że owoce i warzywa to samo zdrowie.… Paulina Michalak ponad miesiąc temu Więcej
Inulina – działanie, źródła i zastosowanie Słodka substancja, która zadba o wasze zdrowie i sylwetkę. Dowiedzcie… Iwona Jędrzejczyk ponad miesiąc temu Więcej
Synbiotyki – działanie, zastosowanie i przykłady Czym są synobiotyki i jak działają na organizm? Poznaj ich… Anna Mielczarek ponad miesiąc temu Więcej
Funkcje flory bakteryjnej – działanie probiotyków i prebiotyków W organizmie człowieka znajduje się wiele pożytecznych bakterii, które odpowiedzialne… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Żywieniowe i fitoterapeutyczne wspomaganie odporności organizmu Wspomóż swój układ immunologiczny wybierając produkty i zioła, które mają… Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu Więcej
Podstawowe parametry brane pod uwagę przy wyborze produktów żywnościowych Dowiedz się, na co zwracać uwagę przy wyborze produktów spożywczych.… Marta Tylutka ponad miesiąc temu Więcej