Jesteś na:

grejpfrut

Oceń
grejpfrut - 1.0/5. Oddano 1 głosy.

Grejpfrut zielony, czerwony – przeciwwskazania. Kiedy jeść grejpfruta rano czy wieczorem?

Martyna Jaros tydzień temu

Grejpfruty to interesujące owoce, gdyż w smaku są bardziej goryczkowe i kwaśne, niż słodkie. To owoce bardzo soczyste, orzeźwiające i niskokaloryczne. Są większe niż pomarańcze, ale mniejsze niż pomelo i występują w kilku kolorach, z których każda lekko odróżnia się smakiem i wartościami odżywczymi od pozostałych. Grejpfruty słyną z wysokiej zawartości witaminy C oraz substancji przeciwutleniających korzystnie wpływających na poprawę stanu zdrowia.

Grejpfrut – owoc wspomagający odchudzanie

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Zgodnie ze starym powiedzeniem „gorzki lek najlepiej leczy”, warto dowiedzieć się, dlaczego sprawdza się ono również w stosunku do egzotycznego, cytrusowego owocu.

Co ma wspólnego Norwegia z grejpfrutem, czyli dieta grejpfrutowa

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

W rzeczywistości Norwegia ma niewiele wspólnego z grejpfrutem, a dieta norweska inaczej grejpfrutowa, z pewnością nie opiera się na tradycyjnej kuchni norweskiej. Czy istnieje sens stosowania tej modnej diety odchudzającej?

Owoce cytrusowe – bogactwo witamin

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Pomarańcze, cytryny, grejpfruty, owoce cytrusowe warto jeść nie tylko zimą. Wzmacniają nie tylko odporność, ale także wpływają na kondycję całego organizmu!

Pokochaj swoje serce, czyli żywienie a kondycja układu krwionośnego

Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu

Jego „bicie” jest jedną z najbardziej jawnych oznak życia. Pozwól mu żyć jak najdłużej – dowiedz się, jak odżywiać się, by wspomagać swoje serce.

Grejpfrut. Właściwości, witaminy i wpływ na zażywane leki

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Lubiany przez wielu, znienawidzony przez niektórych. Grejpfrut to owoc o dwóch twarzach. Jest cytrusem, który posiada dość specyficzny, gorzki smak, pozbawiony jest charakterystycznej słodyczy pomarańczy czy mandarynek. Posiada liczne właściwości, które korzystnie wpływają na organizm człowieka, ale także takie, które w połączeniu z lekami, mogą mu zaszkodzić.