masło orzechowe

Masło orzechowe – właściwości i wpływ na odchudzanie. Jak zrobić masło orzechowe?

Sonia Walla ponad miesiąc temu

Dla jednych zdrowszy zamiennik dżemów i kremów czekoladowych, dla drugich – bomba kaloryczna w słoiku. Czym jest tak naprawdę masło orzechowe, co wpływa na jego właściwości i czy znajdzie się dla niego miejsce w diecie redukcyjnej?

Orzeszki ziemne pomimo dużej kaloryczności nie tuczą!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Z pewnością zaskoczy Was fakt, że orzeszki ziemne mogą stać się nie tylko zdrową, ale nietuczącą przekąską! Informacja ta potwierdzona jest naukowo!

Masło orzechowe – składniki i najlepszy domowy przepis

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Produkt być może niedoceniany, uważany za bardzo kaloryczny, przez niektórych nawet za niezdrowy. W moim przekonaniu jest jednak wręcz przeciwnie. Spożywany w odpowiednich ilościach może mieć pozytywny wpływ na nasz organizm. Jeśli nie jesteśmy na nie uczuleni, to może ono stanowić pożywny i wartościowy dodatek do diety, pozwalający przełamać rutynę.

Ciasto bez pieczenia z kaszą jaglaną i orzechowym spodem

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Zapraszam na proste i szybkie w wykonaniu, ale bardzo odżywcze ciasto jaglane na orzechowym spodzie. Deser nie wymaga użycia piekarnika, wystarczy blender, lodówka i odrobina dobrych chęci.

Masło orzechowe ochroni Twoje serce!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Wiele osób dbających o linię i zdrową dietę unika masła orzechowego. Niepotrzebnie! Nie dość, że świetnie smakuje, to także pozytywnie wpływa na nasze zdrowie!

Orzechy w diecie – odmiany i właściwości zdrowotne

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Orzechy to prawdziwe skarby ziemi. Te niewielkie owoce drzew i krzewów potrafią skrywać wiele cennych dla zdrowia składników. Najlepsze jednak w nich jest to, że mogą wzbogacić swoim smakiem każde danie.

Wpływ masła orzechowego na zdrowie i naszą dietę

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Wbrew pozorom masło orzechowe zawiera pożyteczne nienasycone kwasy tłuszczowe, które zapobiegają odkładaniu się tkanki tłuszczowej.