Masło orzechowe – właściwości i wpływ na odchudzanie. Jak zrobić masło orzechowe?
Dla jednych zdrowszy zamiennik dżemów i kremów czekoladowych, dla drugich – bomba kaloryczna w słoiku. Czym jest tak naprawdę masło orzechowe, co wpływa na jego właściwości i czy znajdzie się dla niego miejsce w diecie redukcyjnej?
Orzeszki ziemne pomimo dużej kaloryczności nie tuczą!
Z pewnością zaskoczy Was fakt, że orzeszki ziemne mogą stać się nie tylko zdrową, ale nietuczącą przekąską! Informacja ta potwierdzona jest naukowo!
Masło orzechowe – składniki i najlepszy domowy przepis
Produkt być może niedoceniany, uważany za bardzo kaloryczny, przez niektórych nawet za niezdrowy. W moim przekonaniu jest jednak wręcz przeciwnie. Spożywany w odpowiednich ilościach może mieć pozytywny wpływ na nasz organizm. Jeśli nie jesteśmy na nie uczuleni, to może ono stanowić pożywny i wartościowy dodatek do diety, pozwalający przełamać rutynę.
Ciasto bez pieczenia z kaszą jaglaną i orzechowym spodem
Zapraszam na proste i szybkie w wykonaniu, ale bardzo odżywcze ciasto jaglane na orzechowym spodzie. Deser nie wymaga użycia piekarnika, wystarczy blender, lodówka i odrobina dobrych chęci.
Masło orzechowe ochroni Twoje serce!
Wiele osób dbających o linię i zdrową dietę unika masła orzechowego. Niepotrzebnie! Nie dość, że świetnie smakuje, to także pozytywnie wpływa na nasze zdrowie!
Orzechy w diecie – odmiany i właściwości zdrowotne
Orzechy to prawdziwe skarby ziemi. Te niewielkie owoce drzew i krzewów potrafią skrywać wiele cennych dla zdrowia składników. Najlepsze jednak w nich jest to, że mogą wzbogacić swoim smakiem każde danie.
Wpływ masła orzechowego na zdrowie i naszą dietę
Wbrew pozorom masło orzechowe zawiera pożyteczne nienasycone kwasy tłuszczowe, które zapobiegają odkładaniu się tkanki tłuszczowej.