Kwiaty na talerzu – rodzaje jadalnych kwiatów
Choć obecnie kwiatami jadalnymi posypujemy sałatki lub ozdabiamy potrawy, w kuchni stosowano je już w starożytności. Często spotykane są w restauracjach jako elegancki dodatek do przystawek. Decydując się na ich spożycie, należy upewnić się, że dane kwiaty można jeść. Które więc rodzaje znajdują się na liście kwiatów jadalnych?
Właściwości lecznicze goździków – na ból zęba, gardła, na pasożyty. Jak stosować goździki?
Goździki stosowane są w Chinach od około 2000 lat. Atutem tej przyprawy jest nie tylko smak, ale również wiele właściwości prozdrowotnych.
Produkty spożywcze przeciwzapalne i prozapalne
Jakość żywności oraz rodzaj jadłospisu może wspomóc walkę ze stanem zapalnym bądź doprowadzić do jego nasilenia, przyczyniając się do rozwoju wielu dolegliwości. Jeżeli zależy Ci na zdrowiu – rozważnie dobieraj produkty i staraj się unikać pokarmów i składników działających proinflamacyjnie.
Piwo ziołowe. Rodzaje i właściwości zdrowotne
Ostatnie lata rynek piwowarski podbijają piwa smakowe. Wśród nich są także te z dodatkiem popularnych ziół.
Naturalne konserwanty dodawane do żywności
Nie wszystkie konserwanty są niezdrowe. Niektóre z nich posiadają nawet właściwości lecznicze.
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !