pieczywo chrupkie

Sorbinian potasu – źródła, szkodliwość

Dominika Guzik ponad miesiąc temu

Brak czasu na codzienne przygotowywanie żywności oraz postęp technologiczny sprawił, iż przemysł spożywczy opanowały substancje dodatkowe, których należytym celem jest zapewnienie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wydłużając tym samym termin ich przydatności do spożycia. Wśród szerokiej gamy dodatków do żywności jednym z najczęściej stosowanych jest biały, krystaliczny proszek oznaczony symbolem E202.

Pieczywo chrupkie – skład, kalorie, odchudzanie

Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu

Pieczywo chrupkie kojarzone jest przede wszystkim z niskokalorycznym produktem sprzyjającym odchudzaniu. Sam jego wygląd wskazuje na to, że musi to być lekka przekąska o dietetycznym składzie i przy okazji dobra dla zdrowia. Jak wygląda jego skład w rzeczywistości i czy warto go włączyć do diety redukcyjnej? Przekonajcie się sami!

Pieczywo chrupkie czy tradycyjne – które lepsze?

Paulina Hetwer ponad miesiąc temu

Pieczywo chrupkie to niemal symbol zdrowego odżywiania. Skąd wziął się ten mit i jak jest naprawdę?