margaryna

Margaryna – skład. Która najzdrowsza? Masło a margaryna

Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu

Chleb gości na stołach wielu z nas nawet kilka razy dziennie. Nic zatem dziwnego, że oferta produktów przeznaczonych do smarowania kanapek regularnie się poszerza. Wśród najczęściej wybieranych znajdują się margaryny. Czy warto po nie sięgać?

Tłuszcze w diecie dziecka do 3 roku życia

Dominika Guzik ponad miesiąc temu

Właściwe żywienie w okresie wczesnego dzieciństwa odgrywa kluczową rolę i ma wpływ na kształtowanie się metabolizmu małego człowieka.

Wybierz najlepsze smarowidło do chleba!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Osoby, które dbają o swoje zdrowie i sylwetkę często wyrzucają ze swojej diety masło czy margarynę. Nie jest to jednak konieczne, wystarczy wybrać odpowiednie smarowidło!

Margaryna roślinna – skład, substancje dodatkowe i rodzaje

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Margaryna w Polsce stosowana jest jako tańszy zastępnik masła lub zamiennik dla osób o zawyżonym poziomie cholesterolu. Z tego względu, zgodnie z obowiązującymi normami zostaje wzbogacona o witaminę A i D, aby swoimi właściwościami jak najbardziej przypominał produkt zastępowany i jednocześnie przeciwdziałał niedoborom cennych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.

Masło czy margaryna? Co ma więcej wad, a co zalet?

Emilia Muchowska ponad miesiąc temu

Wybór jest szeroki, ale co należy wiedzieć, aby wybrać odpowiedni produkt? Przekonajmy się, co jest najlepsze dla naszego zdrowia.