Margaryna – skład. Która najzdrowsza? Masło a margaryna
Chleb gości na stołach wielu z nas nawet kilka razy dziennie. Nic zatem dziwnego, że oferta produktów przeznaczonych do smarowania kanapek regularnie się poszerza. Wśród najczęściej wybieranych znajdują się margaryny. Czy warto po nie sięgać?
Tłuszcze w diecie dziecka do 3 roku życia
Właściwe żywienie w okresie wczesnego dzieciństwa odgrywa kluczową rolę i ma wpływ na kształtowanie się metabolizmu małego człowieka.
Wybierz najlepsze smarowidło do chleba!
Osoby, które dbają o swoje zdrowie i sylwetkę często wyrzucają ze swojej diety masło czy margarynę. Nie jest to jednak konieczne, wystarczy wybrać odpowiednie smarowidło!
Margaryna roślinna – skład, substancje dodatkowe i rodzaje
Margaryna w Polsce stosowana jest jako tańszy zastępnik masła lub zamiennik dla osób o zawyżonym poziomie cholesterolu. Z tego względu, zgodnie z obowiązującymi normami zostaje wzbogacona o witaminę A i D, aby swoimi właściwościami jak najbardziej przypominał produkt zastępowany i jednocześnie przeciwdziałał niedoborom cennych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach.
Masło czy margaryna? Co ma więcej wad, a co zalet?
Wybór jest szeroki, ale co należy wiedzieć, aby wybrać odpowiedni produkt? Przekonajmy się, co jest najlepsze dla naszego zdrowia.