Jesteś na:

żywność wędzona

Łosoś wędzony – wartości odżywcze, w ciąży. Jak przygotować łososia?

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Ryby morskie są dla organizmu człowieka bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w tym omega-3, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz składników mineralnych. Dieta kobiety będącej w ciąży powinna być bezpieczna i pełnowartościowa zarówno dla niej, jak i płodu. Przyszła mama, wybierając ryby i włączając je do swojej diety dwa razy w tygodniu, powinna kierować się przede wszystkim najkorzystniejszym działaniem dla zdrowia, czyli najlepsze m.in. będą ryby wolne od wszelkich zanieczyszczeń.

Na kanapkę idealna wędzona makrela!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

W diecie każdej osoby dbającej o zdrowie powinny znaleźć się ryby. Nie zawsze jednak można zakupić łososia, który do najtańszych ryb raczej nie należy. Warto od czasu do czasu zdecydować się na wędzona makrelę.