węglowodany
Fast food to szybki, smaczny i tani sposób na posiłek.…
Prawidłowe proporcje węglowodanów, białka i tłuszczów
Nie tylko ilość, ale również składniki diety mają ogromne znaczenie.
Węglowodany złożone – źródła
Najlepszymi źródłami węglowodanów są produkty z pełnego zboża jak pełnoziarnisty chleb, owsianka, brązowy ryż, kasza czy rośliny strączkowe. Węglowodany pozyskiwane z takich produktów będą długo się wchłaniać, dlatego zapewnią nam dużo energii i poczucie sytości.
Napoje energetyczne nie są obojętne dla naszego zdrowia – sprawdźmy ich skład
Czy kiedykolwiek zastanawiało cię, co kryje się w napojach energetycznych?
Świadome i zdrowe zakupy– czyli co powinno na stałe znaleźć się w naszej kuchni.
Przy zdrowym odżywaniu bardzo często zastanawiamy się, co tak naprawdę…
Cukry nie zawsze muszą być słodkie!
Sok, herbatka, konfitura, suszone owoce…Żurawina ze względu na swoje cudowne…