Acerola

Oceń
acerola - 5.0/5. Oddano 1 głosy.

Acerola – źródło naturalnej witaminy C

Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu

Źródłem tej witaminy są produkty roślinne, przede wszystkim owoce jagodowe i cytrusowe, warzywa kapustne, papryka i pomidory. Od jakiegoś czasu coraz większym uznaniem cieszy się acerola, która przywędrowała do nas z Ameryki Środkowej. Przyjrzyjmy się jej dokładniej.

Acerola – właściwości, witamina C, sok

Paulina Hetwer ponad miesiąc temu

Malpighia emarginata, czyli Acerola. O tym dlaczego jej owoce są niezwykłe oraz czy możemy cieszyć się nimi w Polsce.

Acerola – skład, właściwości i zastosowanie

Paulina Hetwer ponad miesiąc temu

Bogactwo witamin i antocyjanów zamknięte w małym owocu – poznaj właściwości wiśni z Barbados.