Jesteś na:

śledź

Śledzie w sosie musztardowym

mgr Magdalena Borowiec ponad miesiąc temu

Szukacie pomysłu na świąteczne potrawy, które będą sprzyjały Waszej dotychczasowej diecie? Mam dla Was pierwszą propozycję jaką jest śledź w sosie musztardowym. Smaczna przekąska, które może zagościć na Waszych wigilijnych stołach.

Śledzie w jogurcie naturalnym - dietetyczna wersja śledzi w śmietanie

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Wraz z nadchodzącymi świętami coraz częściej nachodzi nas ochota na typowe, tradycyjne śledzie w gęstej śmietanie. Niestety nie każdy może sobie na nie pozwolić ze względu na wysoką kaloryczność dania.

Świąteczne śledzie z orzechami i suszonymi śliwkami

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Śledzie z orzechami włoskimi i suszonymi śliwkami to idealna propozycja na wigilijny stół. Słony i lekko kwaśny smak śledzia w połączeniu ze słodyczą śliwek daje oryginalny i niepowtarzalny efekt.

Kuchnia norweska – charakterystyka, tradycyjne dania, przepisy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kraje dalekiej północy charakteryzują się klimatem niezwykle ciężkim dla uprawy roli. Ich położenie wpływa znacząco na tradycyjne dania. Podobnie jest z krajem Wikingów, gdzie najbardziej ceni się proste dania wykonane z wysokiej jakości składników naturalnych. Najważniejsze, aby było prosto i kalorycznie.

Kuchnia szwedzka – charakterystyka, tradycyjne dania, tradycje, przepisy

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kuchnia szwedzka uchodzi dziś za jedną z najzdrowszych na świecie. Dania wykonywane z lokalnych i naturalnych produktów zawierają mnóstwo witamin i minerałów. Szwedzi zresztą dbają, aby każdy ich posiłek zawierał odpowiednią ilość cennych składników.

Kuchnia duńska – charakterystyka, tradycje, alkohole

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Kuchnia duńska nie posiada skomplikowanych i czasochłonnych potraw. Duńczycy kierują się zasadą, aby nic się nie zmarnowało. Niestety podróżujący po Dani wegetarianie mogą napotkać problemy w zaspokojeniu swojego głodu. Kraj ten obfituje raczej w dania mięsne i rybne.

Śledź – występowanie, charakterystyka, wartości odżywcze, zastosowanie, przepisy

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Śledź jest rybą, która kojarzy się nam szczególnie z okresem świąt Bożego Narodzenia, jednak warto urozmaicać nią nasz jadłospis przez cały rok.