twaróg

Oceń
twaróg - 3.0/5. Oddano 1 głosy.

Lekki sernik z rabarbarem i kokosową kruszonką

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Czas na puszysty sernik z rabarbarem i kokosowo – waniliową kruszonką. Ciasto można przygotować z dowolnymi, ulubionymi owocami, świetnie smakuje zarówno z truskawkami, jabłkami, jak i domowymi brzoskwiniami z zalewy.

Przepis na soczewicę z botwinką, twarogiem i pestkami dyni

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Sezon na botwinkę rozpoczął się już na dobre, warto zapoznać się więc z przepisami z młodymi liśćmi buraka w roli głównej. Dziś zapraszam na sycące danie z zielonej soczewicy, botwinki, z dodatkiem twarogu i pestek dyni.

Porównanie pierogów ruskich „z tacki”

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Brak czasu i tęsknota za domowymi potrawami sprawiają, że coraz częściej sięgamy po gotowe wyroby garmażeryjne. Krokiety, łazanki, gołąbki, pyzy, kluski śląskie, pierogi – wybór jest ogromny. W dzisiejszym rankingu skupimy się jednak na popularnych zarówno w Polsce jak i na Ukrainie pierogach ruskich.

Twaróg – właściwości, wartości odżywcze i rodzaje, przepisy

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Popularny niedojrzewający biały ser jest znany niemal każdemu. Stanowi bogactwo nie tylko pełnowartościowego białka, ale okazuje się również świetnym uzupełnieniem diety w niektóre makroelementy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Poznaj cechy twarogu, które sprawią, że zechcesz go spożywać niemal codziennie!