Interakcje leków z żywnością, zobacz co wpływa na ich wchłanianie Na działanie leków ma wpływ nie tylko ich dawkowanie, ale… Magdalena Mirta ponad miesiąc temu Więcej
Siemię lniane. Zastosowanie i właściwości zdrowotne Niesamowite właściwości siemienia zawdzięczamy składnikom i substancjom zawartym w tych… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Domowe musli. Zdrowa alternatywa dla tradycyjnego śniadania Musli zawiera dużo błonnika, białka roślinnego witamin i mikroelementów. Zobacz… Emilia Muchowska ponad miesiąc temu Więcej
Dzieci i niemowlęta również mogą cierpieć na zaparcia. Można je leczyć! Za zaparcie uważa się oddawanie mniej niż 3 stolców w… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Prebiotyki w żywności – jak działają i kiedy znajdują zastosowanie? Prebiotyki zwiększają namnażanie się dobrej flory bakteryjnej. Ułatwiają kolonizację bakterii… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Błonnik – co to jest, co zawiera i jakie ma właściwości? Błonnik pokarmowy jest ważnym elementem naszej diety, usprawniającym pracę układu… Damian Adamiak ponad miesiąc temu Więcej
Przyczyny zaparć i jak się ich pozbyć – czyli dieta bogatoresztkowa Często zmagamy się z tą kłopotliwą dolegliwością. Ale mamy na… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej