kwasy omega 9

Witamina F – występowanie, niedobór

Agnieszka Pankowska ponad miesiąc temu

Witaminy oraz składniki mineralne są liczną grupą składników odżywczych, które zarówno w organizmie człowieka, jak i w produktach spożywczych występują w niewielkiej ilości. Należą jednak do niezbędnych składników pokarmowych, co oznacza, że muszą zostać dostarczone do organizmu wraz z pożywieniem. Wykazują one ogromne znaczenie dla prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu, a niedobór czy nadmiar któregokolwiek z nich może skutkować zaburzeniami stanu zdrowia [1]. Dotyczy to również witaminy F. Przyjrzyjmy się jej nieco bliżej.

Dieta omega – efekty, 12 grup produktów, jadłospis, opinia dietetyka

Marcin Grzelak ponad miesiąc temu

Dieta odchudzająca pod nazwą ''Omega'' stworzona przez brytyjską specjalistkę żywienia Judith Wills uznawana jest za rewolucyjną metodę zrzucenia zbędnych kilogramów bez liczenia kalorii. Kuracja odchudzająca opracowana przez autorkę ma na celu poprawę samopoczucia, wyglądu sylwetki, a przede wszystkim ogólnie pojętego stanu zdrowia.

Omega-9 (kwas oleinowy) – charakterystyka, źródła oraz działanie.

Damian Adamiak ponad miesiąc temu

Dla zachowaniu dobrej kondycji zdrowia niezbędne są kwasy omega. Dziś o nieco mniej popularnym, ale równie istotnym kwasie tłuszczowym omega 9.