Jesteś na:

Przepis na gofry orkiszowe

16 18 20

Weekend zbliża się wielkimi krokami, więc pora na smaczny, a zarazem wartościowy deser. Dziś polecam Wam gofry orkiszowe, które doskonale komponują się ze świeżymi owocami.

Składniki

Przepis na 8 sztuk

Mąka orkiszowa (typ 2000) – 1 szklanka

Mąka pszenna – 1 szklanka

Mleko 2% – 1 szklanka

Olej rzepakowy – 1/4 szklanki

Jajko – 3 sztuki

Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka


P1100165

P1100159
Sposób przygotowania:
Całe jajka zmiksować, a następnie dodać przesiane mąki, proszek do pieczenia i olej. Wszystkie składniki dokładnie razem połączyć. Ciasto powinno być trochę gęstsze, niż na naleśniki. Podawać ze świeżymi owocami, polane miodem.

P1100157

Smacznego !

Oceń
7.7/10. Oddano 11 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię