Święta

Święta to magiczny czas, kiedy spotykamy się z całą rodziną przy suto zastawionym stole. Zarówno na święta wielkanocne jak i bożonarodzeniowe przygotowujemy tradycyjne dania, jedzone raz do roku lub smakujące tak dobrze jedynie w ten wyjątkowy dzień. Pieczony karp, pierogi z kapustą i grzybami, słodkie mazurki czy biały barszcz z jajkiem. Nikt nie potrafi się im oprzeć. Zazwyczaj razem z tymi pysznościami towarzyszą nam jednak przykre dolegliwości związane z przejedzeniem, wzdęcia, bóle żołądka, nudności. Poniżej przedstawiamy artykuły, w których znajdziecie świetne sposoby na przejedzenie oraz utrzymanie linii podczas świąt. Dla lubiących lżejsze zamienniki tradycyjnych dań przedstawiamy również sposoby jak zmniejszyć kaloryczność majonezowych sałatek czy świątecznych wypieków bez uszczerbku na ich wyśmienitym smaku.  Zapraszamy do lektury i życzymy zawsze Wesołych Świąt!