syrop glukozowo-fruktozowy

Cała prawda o dżemie, konfiturze, powidłach oraz marmoladzie

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Wybierając przetwory owocowe warto wiedzieć co powinno, a co nie powinno znajdować się w ich składzie, tak aby móc cieszyć się niebanalnym smakiem owoców, nie uszkadzając przy tym swojego cennego zdrowia.

Ranking ketchupów znanych marek

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Sos sosowi nie równy tak jak i ketchup, ketchupowi. Aby się nie pogubić, warto zorientować się, które produkty warte są naszej uwagi, a które z miejsca powinniśmy ominąć.

Ketchup – skład dobrej jakości produktu

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Jego historia sięga aż Chin, gdzie w dawnych czasach służył jako zaprawa do ryb. Pod koniec XVII wieku przepis dotarł do Anglii, natomiast w 1867 już w USA receptura została zmodyfikowana według uznania smakowego Henry'ego Johna Heinza – założyciela jednej ze znanych firm produkujących keczup.

Biała śmierć – wyeliminuj zagrożenie

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Wszystko o substancji, która wciąga, nęci, uzależnia od siebie i znajduje się wszędzie. Mowa oczywiście o cukrze!

Fruktoza. Właściwości, indeks glikemiczny, kalorie i występowanie

Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu

Spożywać czy unikać? W końcu to cukier prosty, który łatwo zamienia się w tkankę tłuszczową. Ale występuje również w owocach, a one przecież są zdrowe. Jak to w końcu jest z tą fruktozą?

Cała prawda o fruktozie i jej wpływie na cholesterol

Magdalena Wilk ponad miesiąc temu

Źródłem fruktozy są nie tylko owoce. Dowiedz się o niej więcej i zdecyduj, które produkty ją zawierające są najlepsze, a z których możesz zrezygnować.

Kolorowe, pyszne słodycze, czy na pewno są zdrowe?

Magdalena Wilk ponad miesiąc temu

Każdy z nas lubi zjeść ciastko czy batonika, ale czy zastanowiliśmy się, jakie znajdują się w nich składniki?