Jesteś na:

syrop glukozowo-fruktozowy

Ketchup – skład dobrej jakości produktu

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Jego historia sięga aż Chin, gdzie w dawnych czasach służył jako zaprawa do ryb. Pod koniec XVII wieku przepis dotarł do Anglii, natomiast w 1867 już w USA receptura została zmodyfikowana według uznania smakowego Henry'ego Johna Heinza – założyciela jednej ze znanych firm produkujących keczup.

Biała śmierć – wyeliminuj zagrożenie

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Wszystko o substancji, która wciąga, nęci, uzależnia od siebie i znajduje się wszędzie. Mowa oczywiście o cukrze!

Cała prawda o fruktozie i jej wpływie na cholesterol

Magdalena Wilk ponad miesiąc temu

Źródłem fruktozy są nie tylko owoce. Dowiedz się o niej więcej i zdecyduj, które produkty ją zawierające są najlepsze, a z których możesz zrezygnować.

Kolorowe, pyszne słodycze, czy na pewno są zdrowe?

Magdalena Wilk ponad miesiąc temu

Każdy z nas lubi zjeść ciastko czy batonika, ale czy zastanowiliśmy się, jakie znajdują się w nich składniki?