Jesteś na:

Roladki z kurczaka ze szpinakiem

16 18 20

Dzisiaj propozycja potrawy dla wszystkich wielbicieli szpinaku. Roladki z kurczaka mogą być podane jako danie główne np. z surówką oraz kaszą lub jako przekąska na przyjęciu, zaserwowane w zaprezentowany przeze mnie sposób. Jest to pożywna, lekka oraz bardzo smaczna potrawa, którą można podać, również dzieciom.

Składniki

Pierś z kurczaka –  1 sztuka

Szpinak (świeży) – 50 g

Masło Extra 1/2 łyżeczki

Czosnek – 1 ząbek

Ser Feta – 50 g

Jogurt naturalny 2% –  1 łyżka

Oliwa  – 1 łyżka

Gałka muszkatołowa

Pieprz czarny

P1000649

Sposób przygotowania

W rondelku rozpuścić masło, dodać szpinak, wyciśnięty przez praskę czosnek, jogurt naturalny, gałkę muszkatołową oraz pieprze. Smażyć około 3 minut, na koniec dodać pokruszony ser typu Feta. Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż, a następnie rozbić, przyprawić szczyptą soli i pieprzem. Na mięso wyłożyć farsz, zwinąć w rulon (można spiąć wykałaczką). Na blaszkę wylać łyżkę oliwy, wyłożyć roladki. Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

P1000648

 

P1000663

Smacznego !

Oceń
8.8/10. Oddano 13 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię