Jesteś na:

Przepis na sałatkę z fasolki szparagowej

16 18 20

 Sałatka z fasolki szparagowej to proste, a zarazem smaczne danie, które doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie lub podwieczorek. Świetnie smakuje podawane zarówno na zimno, jak i na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

Składniki

fasolka szparagowa, 150 g

Cebula, 1/4 małej sztuki, 20 g

pomidory suszone, 5 szt., 20 g

Pomidor koktajlowy, 3 szt.

Ser Feta, 20 g

nasiona czarnuszki, szczypta

Sól, szczypta

Pieprz czarny, szczypta

Oliwa z oliwek, łyżka

 

Jak zrobić sałatkę z fasolki  szparagowej?

  1. Fasolkę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie, przecedź.
  2. Cebulę i suszone pomidory posiekaj. Podsmaż na oliwie z oliwek.
  3. Dodaj na patelnię fasolkę szparagową, wymieszaj z cebulą i fasolką szparagową, smaż przez. ok. 2 minuty. Przypraw solą i pieprzem. Zdejmij z ognia.
  4. Ser feta pokrój w kosteczkę, pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
  5. Gotowe danie umieść na talerzu, dodaj ser feta i pomidorki koktajlowe. Posyp nasionami czarnuszki.

Smacznego!

 

Dziękuję sklepowi internetowemu BioSklep za dostarczenie składników najwyższej jakości do przyrządzenia tego dania.

 

 

Zapraszam na mój Fanpage Pomorzanka na Kujawach 

Oceń
10.0/10. Oddano 1 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone