Jesteś na:

Frytki z batatów

16 18 20

Propozycja dla wszystkich wielbicieli frytek. Tym razem w mniej kalorycznej i zdrowszej od tradycyjnej wersji. Doskonała przekąska lub dodatek do dania głównego.

Składniki

Bataty 2 sztuki

Olej rzepakowy 2 łyżki

Sól szczypta

Pieprz czarny szczypta

Zioła prowansalskie szczypta

Sposób przygotowania

Bataty obrać ze skórki, umyć, osuszyć  ręcznikiem papierowym. Pokroić w słupki, przełożyć do miski. Dodać olej  z przyprawami. Całość dokładnie wymieszać. Blaszkę pokryć papierem do pieczenia, wyłożyć bataty. Piec około 25 minut w 220 stopniach C. Podawać na gorąco.

Smacznego !

Oceń mnie
3.8/5. Oddano 5 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię

Twoja opinia jest ważna. Zarówno dla nas jak i innych osób korzystających z naszego serwisu.

Twój adres e-mail nie będzie opublikowany.
Obowiązkowe pola są oznaczone