Dieta kopenhaska

Rozważając zastosowanie diety kopenhaskiej, warto zapoznać się z jadłospisem oraz wszystkimi jej zaletami i wadami.

JADŁOSPIS DIETY KOPENHASKIEJ

Dieta kopenhaska – DZIEŃ 1, 8

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru

Obiad: 2 jajka na twardo, 100 g gotowanego szpinaku lub brokułów, 1 pomidor.

Kolacja: 1 duży befsztyk wołowy, 5 liści sałaty z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny

Dieta Kopenhaska- DZIEŃ 2, 9

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru

Obiad: 1 duży befsztyk wołowy, 1/3 główki sałaty (lub 5 liści) z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny, 1 surowy owoc (jabłko, ananas lub grejpfrut)

Kolacja: 1 gruby plaster szynki, 2/3 szklanki jogurtu naturalnego

Dieta Kopenhaska- DZIEŃ 3, 10

Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru, 1 mała kromka pieczywa

Obiad: 100 g gotowanego szpinaku, 1 pomidor, 1 surowy mały owoc

Kolacja: 2 jajka na twardo, 1 gruby plaster szynki , 5 liści sałaty z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny

Dieta Kopenhaska- DZIEŃ 4, 11

Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru

Obiad: 1 jajko na twardo, 1 duża marchewka, 100-150 g serka wiejskiego

Kolacja: pół szklanki kompotu z owoców (ugotowanego bez cukru, owoce zjadamy), 2/3 szklanki jogurtu naturalnego

Beef steak.

Dieta Kopenhaska- DZIEŃ 5, 12 (Dni bez kawy)

Śniadanie: 1 duża starta marchewka z sokiem z cytryny

Obiad: 1 duża chuda gotowana ryba (pstrąg, dorsz) z sokiem z cytryny

Kolacja: 1 duży befsztyk wołowy, 5 liści sałaty, 6-8 główek gotowanych brokułów

 

Dieta Kopenhaska- DZIEŃ 6, 13

Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru, 1 mała kromka pieczywa

Obiad: 1 duszona pierś kurczaka bez skóry, 5 liści sałaty z łyżką oliwy z oliwek i sokiem z cytryny

Kolacja: 2 jajka na twardo, 1 duża starta marchewka

Dieta Kopenhaska- DZIEŃ 7

Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru

Obiad: 1 pierś (150 g) kurczaka grillowana lub z piekarnika, 1 świeży owoc

Kolacja: NIC

 

Opublikowano ponad miesiąc temu
Oceń artykuł
1/5 - (489 głosów)
Autor artykułu:
Kozak Natalia , Dyplomowany dietetyk. Prywatnie miłośniczka kulinarnych eksperymentów.
Dodaj do ulubionych