produkty pszczele

Jad pszczeli – właściwości, maść, cena

Sabina Bachleda-Szeliga ponad miesiąc temu

Jad pszczeli jest to wydzielina gruczołu jadowego pszczół. Bardzo często wywołuje on silne reakcje uczuleniowe. Posiada jednak szereg prozdrowotnych właściwości, które od lat stosowane są w medycynie naturalnej. W jakim celu stosować jad pszczeli? Pod jaką postacią można go spotkać oraz w jakiej cenie dostępny jest na rynku? Odpowiedzi na te pytania znajdują się w poniższym artykule

Propolis – właściwości zdrowotne, maść, krople, nalewka, cena

Dominika Guzik ponad miesiąc temu

Dzięki współpracy słońca jako źródła życiodajnej energii, całej gamy organizmów roślinnych oraz owadów należących do rodzaju Apis, corocznie produkowane są nieocenione dary natury – produkty pszczele.

Mleczko pszczele – na żołądek i dwunastnicę, dawkowanie, cena

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Mleczko pszczele jest produktem o wysokiej wartości odżywczej dla organizmu, ze względu na dużą zawartość aminokwasów egzogennych, składników mineralnych, witamin oraz enzymów, które są dobrze przyswajane przez tkanki. Omawiany produkt pszczeli ma właściwości odnawiające i regenerujące tkanki m.in. błony śluzowej żołądka i dwunastnicy.

Apiterapia, czyli leczenie za pomocą produktów pszeczlich

Małgorzata Mleko ponad miesiąc temu

Produkty pszczele – naturalne leki pełne niesamowitych właściwości

Pierzga pszczela – właściwości, pozyskiwanie, dawkowanie i zastosowanie

Martyna Jaros ponad miesiąc temu

Produkty wytwarzane przez pszczoły od dawna słyną z wysokiej wartości odżywczej oraz właściwości prozdrowotnych. Zarówno miód, pyłek oraz tytułowa pierzga pszczela są produktami, które zdecydowanie warto mieć w swoim domowym zaciszu, aby stosując je w codziennej diecie, naturalnie wzmacniać swoje zdrowie. Co wartościowego zawiera w sobie pierzga pszczela i dlaczego proces jej powstawania możemy porównać do kiszenia kapusty? Zapraszam do lektury!

Pyłek pszczeli – skład, właściwości, przepisy

Marta Gzyl ponad miesiąc temu

Pyłek kwiatowy jest zbierany przez pszczoły. To w pełni naturalny surowiec, który coraz częściej jest wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym. Poznajmy bogaty skład chemiczny i cenne właściwości zdrowotne pyłku pszczelego.