Śliwka – właściwości. Przetwory ze śliwek: kompot, nalewka, sok
Ze względu na bogactwo składników odżywczych śliwek nie powinno ich zabraknąć w zdrowej diecie. Spożywajmy zarówno suszone, jak i świeże owoce. Już 3–4 śliwki dziennie przynoszą korzyści naszemu organizmowi.
Śliwki skutecznym sposobem na prewencje nowotworu!
Badania potwierdzają pozytywne działanie suszonych śliwek na układ pokarmowy człowieka. Ich właściwości mogą skutecznie przeciwdziałać występowaniu nowotworu jelita grubego!
Śliwka – charakterystyka, odmiany, właściwości
Owoce są nie tylko smaczne, ale dostarczają naszemu organizmowi wiele wartości odżywczych. Śliwki są wyśmienitym owocem sezonowym. Na ich dostępność oraz wybór spośród wielu odmian nie powinniśmy narzekać. Ponadto cenne składniki, jakie niosą ze sobą, wywierają bardzo korzystny wpływ na nasz organizm.
Już za 20zł ! Tabela zamienników GRATIS !