Opinie

  1. Soki z czerwonej kapusty są zdrowe nie wiem co to jest przeziębienie

  2. A ja wyciskam sok ! Pychota

  3. Moim odkryciem roku,jeśli chodzi o zastosowanie kapuaty czerwonej, jest traktowanie jej jak zwykłego warzywa na kanapki. Stara poczciwa piramida żywieniowa mówi więcej warzyw, mniej chleba. No więc moja kanapki zaczęły wyglądać tak, że na centymetrowej kromce znajduje się wszystko co zwie się warzywem – od cebuli, przez rzodkiewki i szczypior po sałatę. Wszystko co jest pod ręką. Taka kanapka robi się problematyczna bo ma z 10cm grubości i wszystko chce z niej spaść w trakcie jedzenia. Z pomocą przyszła czerwona kapusta – kanapję nakrywam całym liściem, odwracam i mogę jeść bez obaw że coś spadnie 🙂 Łódeczka ze sztywnego liścia wszystko przytrzyma a kanapki wzbogaciły się o kolejne surowe warzywo 🙂

    Czerwona kapusta świetnie nadaje się też moim zdaniem do jajecznicy. Pokrojone liście lekko podgrzewam razem z cebulą, dodaję szczypior i jajka. Upiór w operze gotowy 🙂 kolor powala…

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *