Opinie

  1. SWIETNY SPOSOB NA TO BY Z BURAKOW ZROBIC BARSZCZ , A NA DESER PIERNIK. DZIEKUJE ZA PRZEPIS;)

    1. Proszę bardzo, smacznego ! 😉

  2. mąka pszenna? od kiedy jest fit?

    1. Na całe ciasto zostały dodane tylko 2 szklanki mąki, gdyż pozostałą część stanowią buraki. Są różne typy mąki pszennej np. mąka pszenna typ 1850 oraz typ 2000 są jak najbardziej “fit”. W kolejnej wersji mam zamiar wykonać to ciasto z mąką orkiszową, ze względu na to, że jest to inny rodzaj mąki możliwe, że zmienią się również proporcje pozostałych składników.

      Pozdrawiam 🙂

      1. Czy maka żytnia bądź kukurydziana byłaby również dobry rozwiązaniem ?

        1. Witam. Niestety nigdy nie zmieniałam rodzaju mąki dodawanej do piernika. Warto spróbować, sama mam zamiar w tym roku poeksperymentować z tym przepisem, myślałam o mące orkiszowej. Jak wyjdzie to wrzucę zmodyfikowany przepis. Jeżeli zdecyduje się Pani na zmianę mąki na inną to proszę o informację :). Pozdrawiam.

Napisz swoją opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *