Jesteś na:

Czekolada na oleju kokosowym

16 18 20

Nie masz jeszcze pomysłu na słodki upominek dla ukochanej osoby ? Czekolada na oleju koksowym będzie idealnym wyborem nawet dla osób, które są na diecie redukcyjnej, bezglutenowej, bezlaktozowej lub wegańskiej . Prosty i szybki w przygotowaniu deser doskonale sprawdzi się na walentynkowy wieczór.

P1040772

Składniki

Olej kokosowy 100 g

Kakao 16 % 4 łyżki

Ksylitol – 2 łyżki

Truskawki liofilizowane – 2 łyżeczki

Suszona żurawina – 1 łyżka

Sposób przygotowania

Olej rozpuścić w garnku, dodać kakao oraz ksylitol. Całość dokładnie wymieszać, a następnie przelać do wyłożonej folią aluminiową blaszki/naczynia (u mnie klasycznej wielkości naczynie żaroodporne). Całość posypać liofilizowanymi truskawkami oraz posiekaną suszoną żurawiną (mogą być to inne dodatki). Czekoladę ostawić do lodówki, do czasu zastygnięcia.

P1040779

P1040770

Oceń
9.1/10. Oddano 15 głosy.
ponad miesiąc temu
Skomentuj Dodaj opinię