Azotyn sodu w żywności – szkodliwość W większości składów produktów mięsnych konserwowanych czy wędzonych możemy znaleźć… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Dodatki do żywności – naturalne i chemiczne. Szkodliwość dodatków do żywności Większość produktów spożywczych w swoim składzie zawiera od kilku do… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Guma ksantanowa – zastosowanie i szkodliwość Guma ksantanowa to bardzo popularny składnik do żywności. Na rynku… Paulina Chrzan ponad miesiąc temu Więcej
Fosforany – w żywności, w moczu. Szkodliwość fosforanów Naturalna żywność to niejednokrotnie marzenie. Producenci bowiem, aby zwiększyć jej cechy… Marzena Kasprzak ponad miesiąc temu Więcej
Wędliny – produkcja, skład, przepisy Przetwory mięsne od zawsze cieszą się dużą popularnością. W sklepach… Ewa Świndryk ponad miesiąc temu Więcej
Ekstruzja i ekspandowanie zbóż – czy ekspandowany amarantus jest lepszy? Rozwój technologii spożywczych z roku na rok posuwa się naprzód… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Akrylamid – występowanie w żywności, wpływ na zdrowie Akrylamid jest stosowany w przemyśle, ale powstaje także w niektórych… Marta Gzyl ponad miesiąc temu Więcej
Maltodekstryna – wpływ na zdrowie oraz zastosowanie Jeśli interesujesz się składem recepturowym kupowanych produktów spożywczych, a czytanie… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Kokumi – źródła i zastosowanie nowego smaku Japończycy słowo “kokumi” tłumaczą jako „smakowitość” lub „pycha”. Kokumi to… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Inspiracje współczesnej dietetyki żywieniem człowieka pierwotnego Cywilizacja wciąż się rozwija co ma swoje zalety i wady.… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej