Tłuszcze – nasycone i nienasycone, MCT i trans. Jaka jest rola tłuszczów w organizmie? Tłuszcz – niezbędny i jednocześnie niebezpieczny. O tym jak dobierać… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Tłuszcze roślinne i zwierzęce – które zdrowsze? Choć gdzieniegdzie nadal słychać głosy gloryfikujące tłuszcze zwierzęce, przedstawimy dziś… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Olej rafinowany i nierafinowany – różnice Olej do smażenia, czy jest równie dobry do sałatek? Czym… Aneta Pietrzak ponad miesiąc temu Więcej
Zapraszamy na cykl wykładów Zofii Mikoś Jedna z naszych autorek Zofia Mikoś rusza z cyklem spotkań,... BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Pokochaj swoje serce, czyli żywienie a kondycja układu krwionośnego Jego „bicie” jest jedną z najbardziej jawnych oznak życia. Pozwól… Justyna Maciejewska ponad miesiąc temu Więcej
Szkodliwe dla zdrowia izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych Izomery trans kwasów tłuszczowych wykazują szkodliwe działanie na organizm człowieka.… Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu Więcej
Fast foody niszczą zdrowie i skazują na powolne tycie Fast food to szybki, smaczny i tani sposób na posiłek.… Emilia Muchowska ponad miesiąc temu Więcej