Szafran – właściwości, na odchudzanie, przepisy. Herbata z szafranu
Szafran często nazywany jest złotem wśród przypraw. Na tytuł ten składa się nie tylko jego cena, która jest dość wysoka, ale także bogactwo korzystnych efektów wiążących się z jego spożywaniem. Wśród jego funkcji można wymienić m.in. działanie antydepresyjne, przeciwnowotworowe, przeciwzapalne czy nawet wspomagające naukę i procesy poznawcze. Poza tym daje on potrawom niesamowity aromat i barwę, których nie da się niczym innym zastąpić, jest to odrobina luksusu obecna w naszej kuchni.
Szafran może pomóc na zwyrodnienie plamki żółtej!
Wiele osób, szczególnie starszych, skarży się na pogorszenie wzroku spowodowane zwyrodnieniem plamki żółtej. Z pomocą może przyjść im cenna przyprawa – szafran!
Kuchnia hiszpańska – charakterystyka, tradycje i przepisy
Kuchnia hiszpańska to termin bardzo ogólny, który odnosi się do tradycji i zwyczajów przygotowywania oraz spożywania posiłków w całej Hiszpanii. Jak każda inna kuchnia świata, bazuje na pewnych podstawowych produktach. Każdy region posiada typowe dla niego danie, z którego słynie.
Naturalne afrodyzjaki dla kobiet i mężczyzn, które możemy znaleźć w kuchni
Odkryj eliksir miłości w swojej kuchni, porusz zmysły i zapewnij niesamowite doznania wam obojgu!