szafran

Szafran – właściwości, na odchudzanie, przepisy. Herbata z szafranu

Paulina Chrzan ponad miesiąc temu

Szafran często nazywany jest złotem wśród przypraw. Na tytuł ten składa się nie tylko jego cena, która jest dość wysoka, ale także bogactwo korzystnych efektów wiążących się z jego spożywaniem. Wśród jego funkcji można wymienić m.in. działanie antydepresyjne, przeciwnowotworowe, przeciwzapalne czy nawet wspomagające naukę i procesy poznawcze. Poza tym daje on potrawom niesamowity aromat i barwę, których nie da się niczym innym zastąpić, jest to odrobina luksusu obecna w naszej kuchni.

Szafran może pomóc na zwyrodnienie plamki żółtej!

Bonavita.pl ponad miesiąc temu

Wiele osób, szczególnie starszych, skarży się na pogorszenie wzroku spowodowane zwyrodnieniem plamki żółtej. Z pomocą może przyjść im cenna przyprawa – szafran!

Kuchnia hiszpańska – charakterystyka, tradycje i przepisy

Aleksandra Musiał ponad miesiąc temu

Kuchnia hiszpańska to termin bardzo ogólny, który odnosi się do tradycji i zwyczajów przygotowywania oraz spożywania posiłków w całej Hiszpanii. Jak każda inna kuchnia świata, bazuje na pewnych podstawowych produktach. Każdy region posiada typowe dla niego danie, z którego słynie.

Naturalne afrodyzjaki dla kobiet i mężczyzn, które możemy znaleźć w kuchni

Justyna Gawrońska ponad miesiąc temu

Odkryj eliksir miłości w swojej kuchni, porusz zmysły i zapewnij niesamowite doznania wam obojgu!