Bakłażan – wartości odżywcze, przepisy. Jak przygotować bakłażana? Bakłażana najlepiej kupować w sezonie, czyli od lipca do października.… Weronika Knapczyk ponad miesiąc temu Więcej
Kwas fitynowy – działanie nieporządane, źródła Kwas fitynowy to ciemna strona ciemnego pieczywa. Ziarna zbóż, choć… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Jarmuż – właściwości, wartości odżywcze, przepisy Kilka słów o jarmużu – nowe doniesienia o starej jak… Paulina Hetwer ponad miesiąc temu Więcej
Błonnik w nadmiarze może szkodzić! Dziś wciąż mówi się o tym, aby zwiększyć podaż błonnika… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Nie wszystkie substancje w warzywach posiadają wartości odżywcze Mówi się, że warzywa to samo zdrowie, cenne witaminy i… BonaVita ponad miesiąc temu Więcej
Prawidłowe prażenie nasion, czyli jak ograniczyć utratę cennych składników odżywczych Dobrze przeprowadzone prażenie w wysokiej temperaturze, pozwoli cieszyć się aromatycznym… Martyna Jaros ponad miesiąc temu Więcej
Goitrogeny, czyli substancje antyodżywcze występujące w żywności Często sięgamy po produkty takie jak brokuły, kalafior, soja czy… Sonia Walla ponad miesiąc temu Więcej
Biologicznie aktywne składniki żywności korzystne dla organizmu Nie jest nowością, że owoce i warzywa to samo zdrowie.… Paulina Michalak ponad miesiąc temu Więcej
Substancje antyodżywcze – czym są i czy należy się ich obawiać? Substancje antyodżywcze, jak sama nazwa wskazuje, mogą szkodliwie wpływać na… Justyna Piekara ponad miesiąc temu Więcej