soczewica czerwona

Wskazówki kulinarne: jak gotować kaszę jaglaną, pęczak, soczewicę

Sabina Bachleda-Szeliga ponad miesiąc temu

W kuchni bardzo często zdarza nam się popełniać błędy. Rozgotowany makaron, ryż, kasza, przesolone ziemniaki, przesuszone mięso, itd. Dlatego warto znać kilka przydatnych zasad, aby nasze potrawy stały się smaczniejsze i wyglądały estetycznie. W poniższym artykule znajdziesz podpowiedź, jak poprawnie ugotować kaszę jaglaną, żeby nie powstał z niej kleik, jak najlepiej przyrządzić kaszę pęczak oraz jak długo gotować wszystkie odmiany soczewicy.

Pasta z czerwonej soczewicy, ciecierzycy i suszonych pomidorów

Kozak Natalia ponad miesiąc temu

Pasta z czerwonej soczewicy i ciecierzycy z dodatkiem suszonych pomidorów to pyszna alternatywa dla tradycyjnego hummusu.

Zupa, pasztet, sałatka, czyli dania, w których króluje soczewica

Kinga Gąsienica - Roj ponad miesiąc temu

Z czym to się je? Czyli przepisy na dania z soczewicy jadalnej.

Czerwona, brązowa, czarna, zielona i żółta, czyli rodzaje mało popularnej soczewicy

Kinga Gąsienica - Roj ponad miesiąc temu

Soczewica jest jeszcze mało popularną rośliną. Warto ją jednak wprowadzić do diety, ponieważ jest skarbnicą wielu witamin. Zobacz jakie są jej rodzaje i czym się różnią.